AlphaBio zubni implanti-kvalitet po pristupačnoj ceni

Ugradnja zubnih implantata je postala standardna svakodnevna procedura. Zubni implanti su u većini slučajevi prvi terapijski izbor stomatologa kod nedostatka jednog ili više  zuba. Ono što pacijente, bar kod nas, ograničava u izboru najboljeg rešenja je CENA implantata.

Ono što i nas stomatologe raduje je da sada već postoje jako kvalitetni zubni imlantati koje većina pacijenata može da priušti i samim tim da za sebe izabere ono za šta i mi smatramo da je najbolje rešenje.

Međutim, prilikom izbora jeftinih zubnih  implantata, morate ipak imati na umu da i tu ima velikih razlika. Pokušaćemo da Vam ukažemo na stvari koje su bitne prilikom izbora jeftinog zubnog implanta.

Postoji na stotine proizvođača jeftinih zubnih implantata. Da bi smanjili cenu proizvodnje, neki od njih implante proizvode u raznim Azijskim zemljama sa različitim materijalima a pakuju ih u zemljama Evrope ili Amerike da bi dobili sertifikate kvaliteta za plasiranje na tržište. Takvi implantati, po našem skromnom mišljenju , ne opravdavaju kvalitetom svoju cenu. Da bi smanjili cenu proizvodnje, ovi proizvođači  titanijumu, od čega se i izrađuju implanti, dodaju razne legure kako bi se smanjio procenat titanijuma, jer je to jeftinije.  Ovakvi implanti su inferiornog kvaliteta i povlače sa sobom veći rizik od mogućih komplikacija u budućnosti i gubitka implanta. Ovi jeftini brendovi implantata nemaju iza sebe dugogodisnja klinička istraživanja o uspešnosti njihovih ugrađenih implantata.

Kvalitetan implant po pristupačnoj ceni-doživotna garancija
Kvalitetan implant po pristupačnoj ceni-doživotna garancija

Ali postoje i proizvođači jeftinih zubnih implantata koji postoje već 25 godina i imaju iza sebe dovoljan broj ugrađenih i uspešnih implantata, koji su kvalitetni bez obzira što im je cena dosta niža od vodećih proizvođača. Takav proizvođač je Alpha-Bio Tec, Izrael . Od 2008. godine postali su deo Nobel Biocare korporacije, što samo još više doprinosi njihovom kvalitetu i ozbiljnosti proizvođača. Te implante smo odlučili ponuditi i našim pacijentima.

Cena Alpha Bio Tec implanta je 400 evra sa suprastrukturom a cena krunice na implantu je 150 evra. Proizvođač daje doživotnu garanciju na zubni implant!

Sa ukupnom cenom od 550 evra  zubni implantat i krunicu, skoro pa su duplo jeftiniji od Straumann i Nobel Biocare implantata. Po našem mišljenju predstavljaju najkvalitetniji zubni implantat za datu cenu.

Izbor implantata za ugradnju zavisi od količine i kvaliteta kosti, blizine sinusa ili mandibularnog kanala, potrebe za bržom izradom nadoknade ali i od dosta drugih faktora. Zato je neophodno pre  svake ugradnje sprovesti precizno planiranje implantacije uz pomoć CT snimka i izabrati iskusan tim hirurg-protetičar kako bi rezultat, bez obzira na implant, bio najbolji.

www.dentalpetrovic.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s