Kako su zubni implantati promenili moj život

Juče na konsultaciji sa pacijentom u vezi ugradnje zubnih implantata, kroz priču o prednostima implantata, spomenula sam i ove primere iz naše prakse. Shvatila sam da smo uspešnom terapijom zubnim implantima, našim pacijentima zaista promenili život na bolje. I bila sam ponosna na sebe i na hirurški tim, jer smo bili delić sreće naših pacijenata.

1. Zubni implantati su mi pomogli da uživam u novoj ljubavi

Kada kao mlad odeš čak u Australiju da tražiš sreću i nakon godina upornog rada uspeš u tome, na tom putu zanemariš sebe. To se desilo našoj pacijentkinji, koja je izgubila sve zube u gornjoj vilici i na vrhuncu svog životnog uspeha, bila osuđena na totalnu protezu. Strah od ispadanja proteze u društvu, otežano žvakanje, stalno pomeranje proteze i gađenje su bile stvari koje su joj se dešavale svakodnevno, a ona nije bila spremna da se bori sa tom svakodnevnicom. Da stvar bude komplikovanija, upoznala je čoveka svog života baš tada i tajila mu je koliko i kako je mogla da ima totalnu protezu, jer se plašila da će da je napusti ako sazna.

Bezuba gornja vilica-ugrađeno 6 zubnih implantata
Bezuba gornja vilica-ugrađeno 6 zubnih implantata

Pomogli smo joj, ugradili smo 6 zubnih implantata i na njima izradili fiksni most. Rezultat je bio sjajan, a ona presretna.

Metalokeramički most na zubnim implantima
Metalokeramički most na zubnim implantima

2. Sve što želim za rođendan je da ne budem ovako stara

Napuniš 50 godina i izvadiš sve zube zbog parodontopatije. Tvoj život se sruši. Pogledaš se u ogledalo, vidiš neku bakicu. Nosiš maramicu preko usta kad si u društvu. S vremenom sve manje i izlaziš, povlačiš se u sebe. Nemaš para za ugradnju zubnih implantata.

Bezubost obe vilice, opuštena muskulatura lica,
Bezubost obe vilice, opuštena muskulatura lica, “starački” izgled

Na sreću, još uvek postoji “dobri anđeo” koji nas posmatra i pomogne kada je najteže. U ovom slučaju je to bila rođena sestra, koja joj je za rođendan poklonila OSMEH. Finansirala je čitav projekat i nesebično joj pomogala tokom čitave terapije. Mi smo dali naš maksimum, rezultat je bio sjajan a ona je sa osmehom, na kraju terapije, rekla: Život počinje tek u 50.-oj!

Zadovoljan osmeh i podmlađeni izgled
Zadovoljan osmeh i podmlađeni izgled
Ugradili smo ukupno 12 zubnih implantata i na njima izradili 2 metalokeramička mosta
Ugradili smo ukupno 12 zubnih implantata i na njima izradili 2 metalokeramička mosta

Ukoliko želite da saznate šta zubni implantati mogu da učine za Vas, zakažite besplatan pregled sa specijalistom stomatološke protetike i maksilofacijalnim hirurgom.

Rado ćemo dati naš maksimum da Vam pomognemo!

www.dentalpetrovic.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s