Zašto su jeftini zubni implantati najskuplji?

Zubni implanti - najprirodnija zamena za nedostajuće zube
Zubni implanti – najprirodnija zamena za nedostajuće zube

Verovatno ste nekada, negde videli reklame tipa “Zubni implantati za samo 300 evra” ili ” Zubi za jedan dan-ugradnja dentalnih implantata”. U ovom postu ćemo pokušati da Vam objasnimo šta je to reklamni trik a šta realnost i na šta treba da obratite pažnju prilikom odluke o ugradnji zubnih implantata.

1. Svi zubni implanti su istog kvaliteta i zato je logično izabrati najjeftinije

Ovo je najčešći način reklamiranja ugradnje zubnih implantata, ordinacija Vam nudi izuzetan popust na implante, ali pitanje je kako onda ordinacija zaradi. Odgovor je jednostavan, u većini slučajeva zubni implant i nije na popustu, to je njegova stvarna cena, ali zašto je tako jeftiniji od konkurencije. Caka je u sledećem:

  • Zubni implant je u suštini titanijumski kočić koji se ušrafljuje u kost i služi da zameni nedostajući zub i da se na njemu izradi nadoknada tipa krunice, mosta ili proteze. Najvažnije karakteristike implanta su oblik i priprema njegove titanijumske površine kao i način na koji će se implant vezati za kost. Što je ta priprema suptilnija i komplikovanija , to je zubni implant skuplji i bolji. Jeftiniji implanti su samo kopije vodećih brendova, inferiornijeg su kvaliteta i povlače sa sobom veći rizik od mogućih komplikacija u budućnosti i gubitka implanta.

U današnja vremena, cena je zaista često odlučujući faktor pri izboru bilo čega, pa tako i zubnih implantata. Ali ako za sebe želite samo najbolje, razmišljajte više o tome da implant koji će se UGRADITI U VAŠU KOST bude kvalitetan, da se izvrši detaljno planiranje ugradnje uz upotrebu najsavremenijih dijagnostičkih procedura, da hirurg koji ugrađuje zubne implante ima dovoljno iskustva i da nadoknade na implantima izrađuje specijalista stomatološke protetike. Cena je u ovakvim slučajevima bitna, ali ne i najbitniji faktor za donošenje odluke.

Nastavićemo ovu priču i u sledećim postovima, pratite nas i dalje.

Besplatnu konsultaciju sa maksilofacaijalnim hirurgom i specijalistom stomatološke protetike u ordinaciji dentalpetrović, možete zakazati ne talefone 011 2863 777 ili 063 254 454.

http://www.dentalpetrovic.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s